Meillä on pakastin täynnä poroa. Meidän naapurin mies on pohjoisesta kotoisin ja tilaa sieltä kotikonnuiltaan aina syksyisin poroa. Itse on siinä samalla tilattu kahtena syksynä puolikas petteriä.  Usein tehdään siitä käristystä tai jauhelihasta ihan tavallisia jauheliharuokia. Nyt bongasin tämän ohjeen paliskuntien esitteestä. Hyvää tuli ja vähän erilaista. Tehtiin tätä sunnuntaina.

500 gr poron käristyslihaa

voita

2 sipulia

2 dl lihalientä

2 dl valkoviiniä

1/2 tl timjamia

1/2 tl suolaa

2 rkl mustaviinimarjasosetta/hilloa

1 rkl sinihomejuustoa

2 dl smetanaa

Pilko käristysliha paloiksi, ruskista lihapalat voissa pienissä erissä ja nosta sivuun odottamaan. Hienonna sipulit ja kuullota niitä viitisen minuuttia. Kumoa lihat takaisin pataan, lisää lihaliemi, valkoviini, mausteet, hyytelö ja sinihomejuusto. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi, itse hauduttelin tätä lähemmäs tunnin.  Lisää tarvittaessa mausteita.

Kuvan laatu on taas ihan suolesta, mutta se mun kännykkä...