Tein itsenäisyyspäivän jälkiruoaksi Lakkakiisseliä. Ohjeesta tulee jälkkäri kuudelle hengelle.

3 dl pakastettuja lakkoja
7 dl omenatäysmehua
3/4 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja

Lisäksi
2 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Keitä lakkoja mehussa 5 minuuttia. Painele marjoja lusikalla siivilässä, ja poista siemenet. Lisää kattilaan mehu-lakkaseoksen joukkoon sokeri ja mehutilkkaan sekoitetut perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Kaada kiisseli annoskulhoihin ja ripottele pinnalle hiukan sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit joukkoon. Tarjoa haalean kiisselin kanssa kylmää kermavaahtoa.

Tämä oli helppo ja nopea tehdä, ja hyvänmakuinen.  Pari annosta jäi seuraavaksi päiväksi, ja tuntui, että lakan maku oli vaan voimistunut yön aikana jääkaapissa. Hyvää, tätä tehdään toistekin!