Meille piti tänään tulla muutamia ystäviä istumaan iltaa ja ottamaan uutta vuotta vastaan, mutta koska pikkuisemme on ollut hieman kipeänä, peruimme pirskeet. Siispä nautiskelemme omalla kokoonpanollamme hyvää ruokaa ja juomaa ja ammumme illalla muutaman raketin.


Jälkiruoan tein jo valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Se on aivan mielettömän hyvää, ja ennen kaikkea kaikkea muuta kuin kevyttä. Mutta kerrankos sitä... Ohjeesta tulee 4 suurempaa annosta tai 5-6 pienempää herkkupalaa. Ja ohje on tässä.

Suklaavaahto
3/4 liivatetta
1 dl ruokakermaa (tai kevytkermaa)
70 g valkosuklaata paloiteltuna
2 dl kuohukermaa

Passionhyytelö
1 liivate
1/2 dl vettä
1 1/2 rkl sokeria
3 kypsää passionhedelmää

Tee ensin suklaavaahto. Liota liivate kylmässä vedessä. Kiehauta ruokakerma ja kaada se paloitellun valkosuklaan päälle. Seisota seosta hetki ja sekoita tasaiseksi. Sulata vedestä nostettu liivate mikrossa ja sekoita liivateliemi suklaaseokseen. Kun suklaaseos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, lisää siihen vaahdotettu kerma.  Jaa vaahto annoslaseihin ja nosta lasit jääkaappiin.

Liota hyytelön liivate vedessä. Kiehauta vesi ja sokeri, ja lisää vedestä nostettu liivate sekaan. Jäähdytä liemi ja lisää siihen passionhedelmien liha. Sekoita ja jaa hyytelö valkosuklaavaahdon päälle. Pidä jääkaapissa vielä tunti ennen tarjoamista.

Alla kuva valmiista annoksesta. Mulla kävi pikkuinen moka siinä suhteessa, että kaadoin passionhyytelön liian aikaisin valkosuklaan päälle, joten ne hiukan sekoittuivat. Mutta makuun se ei vaikuta :) Joten jos haluaa oikein tehdä onnistunutta työtä, niin älä hätäile passionhyytelön kera...

2192029.jpg