Tätä kokeilin viime viikolla. Löysin jääkaapista Thaimaasta tuotua chilitahnaa, se oli ollut siellä jo jonkin aikaa, joten ajattelin sen olevan jo melkoisen mietoa... Väärässä olin, ja ruoasta tuli melkoisen tulista. Lämmitin sitä seuraavana päivänä lounaaksi, ja silloin maut olivat jo paremmin tasaantuneet. Siispä kun ohjeessa sanottiin, että käytä mietoa chilitahnaa, niin se kannattaa... Aukenihan ainakin tukkoinen nenä!

1 sipuli

1 kpl punaisia, keltaisia ja vihreitä paprikoita (siis yksi kutakin)

2 rkl öljyä

1 rkl MIETOA currytahnaa

2 dl riisiä

150 gr pakastepinaattia

6 dl vettä

1 tl suolaa

200 gr katkarapuja

1 valkosipulin kynsi

2 rkl sitruunamehua

Kuori ja hienonna sipuli. Pese paprikat, poista siemenet ja kuutioi ne. Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota sipuleita ja paprikoita hetki. Lisää currytahna ja riisit. Kuullota hetki. Lisää sulatettu, valutettu pinaatti, vesi ja suola. Hauduta, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Valuta sulaneet katkaravut hyvin, sekoita joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunamehu. Lisää riisin joukkoon.