Tein eilen päivälliseksi tonnikalavuokaa, joka oli tosi helppo tehdä. Maistui jopa "mä en tykkää kalasta"-neidille. Annos on neljästä kuudelle, eilen siitä söi minä, mieheni ja tyttö. Jäi vielä reilu annos mulle lounaaksi, saa nähdä jaksaako sitä kaikkea syödä.

6 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
3 dl pitkää riisiä

2 pss hollandaise-kastikeaineksia
3 dl vettä
40 gr margariinia
2 prk tonnikalaa vedessä
1 ruukku tilliä
1 dl juustoraastetta

Kuumenna vesi ja liemikuutiot kiehuvaksi ja lisää riisit. Keitä n. 12 minuttia ja anna muhia vielä n. 3 minuuttia.

Tee sillä aikaa kastike. Sekoita kastikeainekset ja vesi kattilassa, keitä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää margariini joukkoon.

Kaada riisi voideltuun vuokaan, levitä tonnikalat liemineen päälle. Silppua tilli ja lisää juustoraasteen kanssa tonnikalan päälle. Kaada kastike pinnalle ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tämä kuva on (jälleen) hiukan epäselvä, tuon mun kännykän kamera ei ole paras mahdollinen. Mutta eiköhän tästäkin jonkinlaisen selvyyden ruoasta saa.