No niin, Uuden vuoden jälkiruoan tänne jo aikaisemmin kirjoittelin, mutta pääruoka on jäänyt. Syötiin siis ankkaa. Alkupalana syötiin katkarapusalaattia paahtoleivällä, siis ihan kaupan tiskiltä ostettua. Mutta tässä ankan ohje. Se jäi ihan pikkuisen liian punaiseksi, mutta ei häiritsevästi.

Tämä ohje on neljälle, mutta puolitettiin tämä, kun tehtiin.

n. 150 gr ankanrintaa/syöjä
150 gr pakastevadelmia
1 dl sokeria
2 dl vettä

erilaisia salaattilaatuja
1 punasipuli
1 kurkku
4 rkl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä kattilassa hiljalleen vesi, vadelmat ja sokeri, kunnes muuttuvat hillomaiseksi.
Tee ankan rintojen nahkaan viiltoja ja paista ne kuivalla pannulla ensin nahka alaspäin kunnes ruskistuvat. Käännä ja paista toiselta puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä vadelmaglaseeraus nahan päälle ja loppukypsennä uunissa 175 asteessa roseeksi n. 5-10 minuuttia. Meidän uunilla meni tuonne kymmeneen minuuttiin, olisi voinut olla vielä pienen hetken.

Pese salaatit ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa salaatit, pilkotut kurkut ja sipulit lautasille, mausta öljyllä ja punaviinietikalla.  Viipaloi ankanrinnat ja nosta salaattipedille.

Tämän kanssa syötiin vielä tuoretta vaaleaa leipää ja juotiin punkkua, italialaista Maestro Italianoa, semmoinen hieno punainen pullo. Toimi mielestäni oikein hyvin tämän ruoan kanssa. Onpas muuten tosi epäselvä kuva, mutta ehkä tuosta jotain saa irti...