Believe it or not, mutta meillä syötiin eilen taas vaihteeksi tonnikalaa. Tällä kertaa salaatissa. Tästä tulee aika iso salaatti, siitä söi minä, mies ja tyttö päivällisen ja meille vanhuksille jäi vielä iltapalatkin tästä. Tästä salaatista on varmaan niin monta eri ohjetta kuin on tekijääkin, tämä on mun versioni.

1 pss herne-maissi-paprikaa

3 porkkanaa

2 dl makaronia

2 kananmunaa

1/2 tlk vihreitä papuja

1 prk tonnikalahiutaleita

1 paprika

 

Kastike:

1 prk kermaviiliä

1/2 tl suolaa

1/4 tl jauhettua mustapippuria

2 tl yrttisekoitusta (tai lemppariyrttiäsi)

 

Sulata ja valuta hemapa. Kuori ja kuutioi porkkanat. Keitä kiehuvassa vedessä kypsiksi ja valuta. Keitä makaroni ja kananmunat. Jäähdytä munat, hienonna kevyesti. Valuta pavut ja tonnarit. Kuutioi paprika. Sekoita ainekset keskenään. Sekoita soosin aineet myös keskenään ja sekoita salaatin joukkoon. Anna vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.