Meillä syödään aika paljon pastaa, vaikken näköjään ole yhtään ohjetta saanut tänne raapustettua. Muutenkin kirjoittelu on vähän jäänyt, tuo pikku-immeinen nukkuu nykyisin niin lyhyitä päiväunia, ettei oikein tahdo jäädä yhtään ylimääräistä aikaa päivisin.

Joka tapauksessa, tätä tehtiin miehen kanssa viikonloppuna, ihan namia, joskin tosin täyttävää. Tämä on jostain ikivanhasta Valion lehtisestä tämä ohje, sen takia siinä onkin tuota Kipparia. Meillä on myös vaihtoehtoinen ohje tästä, muistaakseni parmesaanilla, mutta nyt tosiaan tehtiin tätä.

n. 4 hengelle

350 gr spagettia

1 pkt (120 gr) filepekonia tai paketti valmiiksi suikaloitua pekonia

2 munaa

1 prk ruokakermaa

mustapippuria

1 pussi Kippari-murua tai 150 gr Kipparia (meidän kaupasta ei ainakaan enää tuota murua saa, joten ostan paketin viipaleita ja möyhennän ne itse "muruiksi")

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Ota vedestä 1 dl talteen, valuta ja huuhtele spagetti.

Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi ja paista kasarissa kunnes ovat rapeita. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, musta pippuri ja ja pari desiä juustomuruja.

Kaada spagetti pekonien joukkoon, lisää desi keitinvettä ja munaseos. Kuumenna seosta puuhaarukalla nostellen, kunnes munaseos alkaa hyytyä. Jätä mehevän kosteaksi. Ripota loput kipparit pinnalle sekä mustapippuria myllystä.

Kuvaa ei tästä tullut otettua, mutta aikamoista sotkuahan tämä on. Mutta hyvää sellaista...