Olen aina tykännyt tosca-kakusta kovasti, nyt päätin kokeilla tällaista aprikoosi-versiota. Hyvää oli, aprikoosit olisi vaan kannattanut siivuttaa ja levitellä kakun päälle. Nyt vaan laitoin nuo puolikkaat päälle. Muuten ihan ok, mutta niitä oli vähän hankala leikata siististi, ja joihinkin paloihin aprikoosia tuli tosi paljon, toisiin taas ei juuri lainkaan. Mutta näin sitä oppii...

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/4 dl juoksevaa margariinia

1/2 dl maitoa

1 tlk säilykeaprikoosia

 

Toscakuorrutus

1/2 dl sokeria

70 gr mantelilastuja

1 dl sokeria

1/2 dl kermaa

1 rkl vehnäjauhoja

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää jauhoseos munavaahtoon vuoroin maidon ja rasvan kanssa kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, ja paista pohjaa 200 asteessa n. 12 minuuttia.

Valuta aprikoosinpuolikkaat lävikössä ja viipaloi halutessasi. Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa. Levitä pohjalle aprikoosit ja niiden päälle toscaseos. Jatka paistamista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Kuva on jälleen kerran vähän epätarkka, mutta jos siitä vähän saisi selvää...

1239100414_img-d41d8cd98f00b204e9800998e