Viime viikolla mulla kävi vieraita ja innostuin pitkästä aikaa leipomaan. Tein yhtä suosikkikakkuani, suklaakakkua ja sitten kokeilin tuota aprikoosijuttua. Molemmat onnistuivat ihan hyvin.
Ekana tämä suklaaherkku
170 gr talous/tummaa suklaata
150 gr voita (tai margariinia, mä haluan tähän käyttää voita)
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Pinnalle tomusokeria
Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita vaahto suklaa-voi seokseen. Lisää jauhot ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuiaiset. Voitele irtopohjainen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa keskeltä jäädä hiukan kosteaksi.Ripottele jäähtyneelle kakulle tomusokeria.
Kommentit