Tätä tehtiin viikonloppuna, kuten joskus kirjoittelin, meillä syödään rutkasti pastaa. Ohje on Tina Nordströmin keittokirjasta, siellä on mun mielestä paljon muitakin ihania ohjeita. Pinjansiemenet on meidän herkkua, harmi vaan, kun ne on aika kalliita...
4 annosta valinnaista pastaa
12-15 (tai mielen mukaan) viipaletta salamia
1/2 dl pinjansiemeniä
rasiallinen rucolaa
vastahöylättyä parmesaania
mustapippuria
Tomaattikastike:
5 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl rosmariinia
suolaa, mustapippuria ja sokeria
Leikkaa tomaatit kastiketta varten lohkoiksi. Kuori ja silppua sipulit. Pane kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja hyppysellisellä sokeria. Mä surautin kastikkeen vielä sauvasekoittimella sileäksi, kun jäi pikkuisen kuorenpaloja sekaan.
Keitä pasta kypsäksi ja kaada keitinvesi pois. Sekoita pasta, tomaattikastike ja salami. Ripottele pinnalle rucolaa, pinjansiemeniä ja parmesaania. Mausta vielä mustapippurilla. Namia!
Kommentit