Tätä tein eilen, kun vieraita kävi, tosi hyvää kahvin kanssa.

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Tee ensin täyte. Kuumenna kerma kattilassa ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita aineet tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaakerma puhtaaseen kulhoon ja nosta pakastimeen (tai näin talvella ulos) jäähtymään noin 15 minuutiksi.
Tee sillä aikaa pohja. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-7 minuuttia. Kumoa torkkupohja sokeroidulle  leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Vatkaa kylmä suklaakerma vaahdoksi ja levitä torttupohjalle. Rullaa ja laita kylmään jähmettymään. Tortun pinnalle voi vielä siivilöidä kaakaojauhetta tai vuolla suklaalastuja. Herkkua!

Tämä ohje on julkaistu (muistaakseni) yhteishyvän ruokaliitteessä jokunen vuosi sitten.