Tein pikku-Henriikan ekoille nimipäiväkahveille appelsiinikääretorttua, ja oli hyvää, helppoa ja nopeaa tehtävää. Maistui oikeastaan paremmalle seuraavana päivänä, kun oli kivasti tuo pohjakin kostunut.

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

2 appelsiinia

1 dl kuohukermaa

200 gr appelsiinituorejuustoa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

Kuori ja paloittele appelsiinit. Vaahdota täytettä varten kerma, lisää tuorejuusto ja sokerit vatkaten. Sekoita appelsiininpalat joukkoon. Levitä täyte torttulevylle ja kääri rullalle jättäen saumakohta alaspäin. Anna vetäytyä jääkaapissa paperiin käärittynä ainakin tunti ennen tarjoamista.