Isomman neidin nimipäiviä vietettiin muutama päivä sitten, ja tein sankarille ja vieraille kakkua mansikoista ja raparperista. Tämä on mun mielestä perinteistä mansikkakakkua parempi juuri noiden raparperien ja kardemumman takia.

1 1/2 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl raparperia paloina
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
tuoreita mansikoita

 

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja nostele ne siivilän läpi varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. 

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.