Koskaan ennen en ole runebergejä tehnyt, mutta nyt piti kokeilla. Kovin kauniita näistä ei tullut, mutta yllättävän hyvän makuisia. Mä en ole ollut mikään suuri torttujen ystävä, johtuen ehkä siitä karvasmanteliöljystä, mitä usein näistä tortuista löytyy. Tässä ohjeessa sitä ei kuitenkaan ole.

Tein nämä tortut Teeman kahvikupeissa, kun mulla ei ole oikein kunnollisia vuokia näihin leivoksiin. Onnistui kyllä siltä osin oikein hyvin.

150 gr margariinia

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 munaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 1/2 dl korppujauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Kostutusliemi:

1/2 dl rommia (punssikin käy)

1/2 dl vettä

2 rkl fariinisokeria

 

vadelmamarmeladia

sokerikuorrutetta

Voitele ja jauhota torttuvuoat tai uuninkestävät kahvikupit. (Sain annoksesta 9 torttua)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja lisää maito.

Nostele taikina kuppeihin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia.

Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri sulaa joukkoon. Lusikoi lientä hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle. Anna torttujen mehevöityä kupeissaan muutama tunti tai seuraavaan päivään. Mulla ne oli n. 3 tuntia, ja se oli ihan riittävä.

Kumoa tortut ja koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.

Kuvan laatu on taas "huikea", kiitos mahtavan kännykkäkamerani, mutta josko tuosta tekeleestä taas jonkinlaisen selvän saa. Tuli näköjään aika iso läjä tuota vadelmamarmeladia. No, se onkin herkkua...