Tein eilen tätä, vaikka syksy onkin kaukana. Voisi olla hyvää vaikka kanttarelleistä tehtynä, mutta kun niitä ei pakkasesta enää löytynyt, niin tein tämän herkkusienistä. Aito italialainen nyt ei varmaan tätä mössöä risotoksi suostuisi sanomaan, mutta hyvin se meille maistui!

200 gr jauhelihaa

1-2 sipulia

2-3 dl hienonnettuja sieniä

2 porkkanaa

pala purjoa

2 dl risottoriisiä

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1-2 valkosipulin kynttä

viherpippuria

basilikaa

hienonnettua persiljaa

(suolaa maun mukaan, en käyttänyt)

Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Ruskista ne ja jauhelihakevyesti. Lisää joukkoon sienet, kuutioidut porkkanat, purjorenkaat ja riisi. Sekoittele hetki padassa tai kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio sekä mausteet. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia.

Lisää tarvittaessa mausteita ja persiljasilppua ruoan pinnalle.